Vandaag zijn wij open tot 20:00 uur

Contact

Say cheese!

Recepten / 7 september 2016

Met dit recept wordt plantaardig eten weer een stukje makkelijker!

Kaas mogen we het natuurlijk niet noemen, maar ja, we moeten het toch ergens mee vergelijken.
Want wat ik in het plantaardig dieet toevallig wel heel erg mis is kaas. Als echte kaaskop kon ik zo mijn tanden zetten in een stuk oude kaas, heerlijk! Als je in een overgangsfase zit, zoals ik, ben je eerst nog heel erg dingen aan het vergelijken en vooral aan het afkeuren omdat het er niet op lijkt. Dit ebt weg….dat weet ik. Vlees vergelijk ik ook niet meer en je raakt gewend aan bepaalde smaken en texturen. Dus een alternatief voor kaas, ik ging opzoek, uitproberen en aanpassen. Hier het recept!

Benodigheden:
2 grote aardappels
2 grote wortelen
1 ui
1 teen knofllook
Snufje zout
1 eetlepel citroensap
2/3 kopje edelgistvlokken (meer toevoegen naar smaak)
peper optioneel

Bereiding:
Snijd de aardappel en de wortelen in stukken en kook deze totdat ze goed zacht zijn.
Doe de aardappelen, wortelen samen met alle andere ingredienten in de blender.
De edelgist maakt de kaassmaak, dus daar kan je een beetje mee spelen.
Afgesloten in de koelkast bewaren voor maximaal 5 dagen.

Enjoy!