Vandaag zijn wij open tot 19:00 uur

Contact

Soepp bindt

Mensen, verhalen, recepten.

In SOEPP bindt komt alles samen.

Met SOEPP bindt verbinden we de wereldrecepten van SOEPP met de recepten van mensen die, in de hoop op een beter leven, naar Alkmaar zijn gekomen. We gaan elkaar ontmoeten door samen te koken, proeven en ervaren. Met als uiteindelijk resultaat: meer dan een kookboek. Want SOEPP bindt. 

Meld je vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief

En volg SOEPP bindt op Facebook en Instagram

Het verslag van de eerste kookavond lees je hier!

Wil jij sponsor worden of meedoen aan het project? Neem dan contact met ons op!

Thema ‘Bosnië’ en Indira is de chef. We koken allemaal samen, maar zij is verantwoordelijk voor het gerecht ‘Pasulj’. Indira vertrok in ’91 uit Bosnië en kwam in ’94 aan in Nederland. Ze heeft eerst drie jaar in België gewoond. Eerst woonde zij in het AZC op de Picassolaan in Alkmaar en kreeg al snel een huisje in Warmenhuizen. Sinds 11 jaar woont zij in Alkmaar en ze wil hier nooit meer weg. We kunnen niet wachten om van haar SOEPP te smullen en haar recept en verhaal met jullie te delen.Soepp bindt: Een project waarbij SOEPP samen met asielzoekers die naar Alkmaar zijn gekomen 8 avonden gaat koken. Recepten en verhalen met elkaar delen voor het kookboek. De opbrengst van dit boek gaat naar Stichting De vrolijkheid.

We zijn aangekomen bij de tweede avond SOEPP bindt en vanavond staat Irak centraal. Van links naar rechts: Batool, Adhraa en Taghreed. Deze drie dames hebben vanavond de culinaire leiding, maar we eten met maar liefst 23 vrouwen uit alle windstreken. Zelfs Ierland is vanavond aangeschoven.Het doel van het project is dat er verbinding wordt gemaakt met elkaar. We willen verder kijken dan het etiket vluchteling om zo de zielen en dromen van deze mensen te leren kennen. Soep als aanknopingspunt voor een goed gesprek.

Tijdens de avonden (startend op donderdag 2 maart en de 7 daaropvolgende donderdagen) gaat Soepp samen met een groep azielzoekers koken in het Eetlab te Alkmaar. De azielzoekers leren ons hoe je soep uit hun land van herkomst maakt. We openen graag de dialoog om deze mensen beter te leren kennen en willen hen in het kookboek een gezicht geven. Niet alleen willen we daarin soep recepten delen maar ook portretten maken van de makers van de soepen.

De opbrengsten van het boek gaan naar stichting de Vrolijkheid, vestiging Alkmaar. De Vrolijkheid organiseert kunstzinnige activiteiten voor kinderen in asielzoekerscentra door heel Nederland. Ondernemers uit de binnenstad zal gevraagd worden om mede sponsoren te worden van het project Soep bindt. Het boek zal verkocht worden via SOEPP en er wordt gezocht naar andere verkooppunten.

Wij zoeken mensen die willen helpen tijdens de 8 avonden om te koken. Daarnaast zijn we op zoek naar fotografen, chauffeurs, schrijvers, uitgevers etc. die samen met ons deze droom kunnen laten uitkomen. Ook donaties zijn van harte welkom

Wat levert het op?

Interessante ontmoetingen met mensen van allerlei culturen, gezellige avonden gevuld met koken, verhalen en lekker eten, wellicht nieuwe vriendschappen, een voldaan gevoel, waardigheid, verbinding en liefde.