Vandaag zijn wij open tot 22:00 uur

Contact

“1 glutenvrij broodje gezond met plantaardige kaas, zonder noten en nachtschade graag…”

Biologisch / Blog / Food / hotspot / Recepten / Vegan / Vegetarisch / 14 November 2017

“Mag ik een glutenvrij broodje gezond met plantaardige kaas, zonder noten en nachtschade en een decafe haver latte alstublieft?! ” Voel jij je soms bezwaard in lunchrooms en restaurants om te bestellen wat je graag wilt? Wordt je gezien als lastig of moeilijk?

Gister kreeg ik zo’n lief bericht van een vaste gast. Haar bericht begon met “mag ik misschien een beetje een gekke vraag stellen?” Dit heeft mij geïnspireerd om vandaag een blog te schrijven. Ze vertelde mij dat ze een jaar lang een streng dieet moet volgen omdat ze ziek is. Ze geniet van haar momenten in SOEPP en zou graag af en toe uit eten gaan met haar lieve vriend. Of ik misschien eens naar het ingredienten lijstje wil kijken om te kijken of ze misschien toch hier af en toe kan blijven eten.. Natuurlijk was mijn antwoord ja! Ik vind het een eer om voor jullie te koken!

Kom ik gelijk op mijn doel en mijn gedachte achter SOEPP;

“ik wil mijn gasten met bijvoorbeeld een allergie, intolerantie of dieet wens het nooit moeilijk maken om uit eten te gaan”

Daarom koken wij alleen maar met biologische ingredienten, maken wij bijna alles lactose vrij, hebben wij glutenvrije alternatieven, gebruiken we geen suiker, bouillonblokjes, kunstmatige producten etc… Alles is vers, lokaal en seizoensgebonden.

Nou ben ik echt geen HEALTH expert of voedingsdeskundige, wel vind ik het super leuk om mij steeds meer te verdiepen in gezond eten en er dus voor te zorgen dat uit eten gaan niet moeilijk is als je speciale wensen hebt. Wat ik vooral belangrijk vind is luisteren en geïnspireerd worden; het zien als een leuke uitdaging. Er is zeker ruimte om ons daar nog meer in te verdiepen en over te leren en uiteindelijk willen wij ook een volwaardig restaurant worden (daarover binnenkort meer).

Ik was onderweg terug uit London na een paar dagen ontspanning en ik heb weer erg veel inspiratie opgedaan. Ik las het bericht van mijn lieve vaste gast op het vliegveld, en het emotioneerde mij, omdat zij haar verhaal op zo’n positieve manier beschreef. Ik geloof ook zeker dat een positieve houding en voeding kunnen helpen in het herstel van je lichaam. Ik was trots om te lezen dat zij samen als stel zo kunnen genieten van uit eten gaan bij SOEPP en het bracht mij weer even terug naar waarom ik SOEPP ben begonnen: gasten verwennen, verzorgen en zich thuis laten voelen.

Samenvattend probeer ik dus te zeggen: wees trots op je lichaam en dat jij bewust weet wat goed voor je is, voel je nooit gek, lastig of bezwaard als jij wat besteld in een restaurant en haal plezier uit het leven en voeding!

Liefs Sophie