Morgen zijn we om 8:30 uur open

Contact

Soepp in de media: I believe the hype

Blog / hotspot / soepp in media / 19 February 2017

SOEPP | Hotspot

Gister hebben wij heerlijke soep gegeten bij jawel, Soepp in Alkmaar. In zo als Kim het noemt, de 9 straatjes van Alkmaar, zit het knusse kleine restaurantje Soepp. Het is net alsof je in een huiskamer zit. Verschillende huisgemaakte biologische soepen worden hier geserveerd. Het menu wisselt dagelijks en er staan altijd 3 tot 5 soepen op het krijtbord. Soepp is opgericht door twee vriendinnen en is sinds vijf maanden open. Vanaf de eerste dag zit het vol. Nu gaat dit op zich snel want er zijn maar ongeveer 10 tafeltjes. Maar mensen staan inmiddels in de rij.

Wij raakten aan de praat met de trotse eigenaresse. Oorspronkelijk zou zij alleen de styling doen van Soepp, maar uiteindelijk heeft ze haar baan voor de klas opgegeven en is ze mede-eigenaresse geworden. Ze had nooit durven dromen dat Soepp zo goed zou gaan lopen. Ook al is het soms wel zwaar omdat ze alles zelf doen. Het zijn drukke dagen bij Soepp en op maandag, als ze gesloten zijn, kopen ze groenten in voor de soepen en gaan ze op zoek naar vintage meubels. Bijna het gehele meubilair van Soepp is namelijk te koop. Er moet regelmatig gezocht worden naar nieuwe tafels en stoelen..

foto 1 (2)

Bij de start van Soepp hebben ze weinig geïnvesteerd. De omzet wordt gebruikt voor nieuwe investeringen. Zo wordt Soepp steeds verder uitgebreid en wie weet waar dit toe leidt.. Wij vonden het in ieder geval super inspirerend om te horen dat twee vriendinnen hun baan hebben opgegeven om zo samen een bedrijfje te starten! Ik ben toch altijd wel een beetje jaloers op mensen die dit durven..

foto (4)

Toen was het tijd om de huisgemaakte soep te testen. Ik koos voor de Hongaarse goulashsoep en Kim voor soep van knolselderij en zoete aardappel. Beiden waren erg lekker! Je kan de soep trouwens ook afhalen en thuis opeten.

We hebben nog even verlekkerd gekeken naar de suikervrije wortel- en kokostaart, maar zaten nog vol van de soep. We komen zeker nog een keer terug om deze te testen!

soep

foto 4 (1)

Zin om even lekker op te warmen met een heerlijk kopje soep?