Vandaag zijn wij open tot 22:00 uur

Contact

Verslavende smaken….

Blog / 3 January 2021

Ter voorbereiding van onze challenge ben ik mij gaan verdiepen in mijn ongezonde cravings… Is een verlangen naar iets een verslaving en heeft je lichaam het echt nodig? Zodra ik in het zwembad ben heb ik een patatje met heel veel zout “echt nodig” Als ik slap ben heeft mijn lichaam echt behoefte aan iets zoets, als ik een beetje katerig ben dan is een frisdrank echt een must…. En zonder koffie ben ik niet aanspreekbaar.. Is dit een verslaving of een gewoonte?!

Mijn “studie” is een zoektocht en zal dus misschien niet kloppen en zullen ook weer een hoop meningen oproepen! Wat belangrijk om te weten is dat elk lichaam anders werkt en een duurzame sporter andere voeding nodig heeft dan bijvoorbeeld een schrijver achter een bureau…. Dus wat voor de een goed werkt hoeft niet perse te werken voor de ander. Belangrijk hierin is dus weer elkaar te respecteren in elkaars keuzes… Wat voor iedereen wel hetzelfde werkt is dat gezond en zelfgemaakt eten het beste voor je lichaam is.

SOEPPER gezond zelf aan de slag!

Als ik kijk naar mij persoonlijk vind ik bijvoorbeeld zout niet weg te denken uit mijn keuken. Het is een fantastische smaakmaker en met mate ook absoluut niet slecht voor je… Wanneer zout wel slecht voor je kan zijn is als je bijvoorbeeld bewerkt voedsel koopt, daar zit vaak veel meer zout (en suiker) in dan we denken en hebben we dus ook niet zelf onder controle wat we in ons mond stoppen….

De komende maand staat dus in het teken van zoveel mogelijk zelf koken met verse en gezonde producten. Wees niet bang het zal niet ingewikkeld zijn. Heb je geen tijd om boodschappen te doen of zelf te koken? Wij maken de maaltijden ook in SOEPP (afhalen en bezorgen) of maken pakketten voor meerdere dagen zodat je zelf aan de gang kan met simpele instructies.

Koffietijd!

Het is vandaag 4 januari ik drink al sinds 1 januari geen alcohol, snack niet na 19.30 en vandaag ben ik begonnen met mijn allergrootste verslaving…… KOFFIE!! Na veel studeren en brononderzoek kom ik erachter dat koffie dus gewoon gezond voor je is.. WHOOPWHOOP! (Meer weten over waarom koffie gezond is? lees dit!) Wel drink ik sinds vandaag niet meer dan 3 kopjes per dag en drink ik mijn koffie zwart… Normaal maak ik de lekkerste latte’s en flat whites met hartjes voor mijzelf en iedereen maar het schijnt dat het dus best goed is voor de lijn om je koffie zwart te drinken dus let’s go……… 🙂

SOEPP is vandaag weer open en ik ga met energie (na een zwart kopje koffie) naar mijn werk!