Morgen zijn we om 8:30 uur open

Contact

Waar ben ik aan begonnen?!?!

Blog / 23 May 2018

Daar zit ik dan lachend de betonnen vloer te krabben, terwijl ik een uur daarvoor nog dacht:

IK STOP ERMEE! 

haha kenmerkend voor mij hoor 😉 en nee ik wil absoluut niet stoppen maar op dit moment denk ik echt… Waar ben ik aan begonnen?!?!?!

Het staartje van de verbouwing brengt toch wel heel erg veel stress met zich mee…. Deadlines die ik wil halen, elke keer weer open omdat ik niet dicht wil zijn… Teveel dingen tegelijk doen, overal ja opzeggen….

Ik wil nu alleen nog maar huilen en dan een half uur later ben ik weer super blij omdat er weer een klein stukje verbetering is!!

Pfffff wat heb ik hier van geleerd, verbouwen is niet niks maar ik had het echt verschrikkelijk onderschat…

In mijn leven kijk ik nooit te ver vooruit en plan ik niet teveel.. ik denk altijd het komt wel goed, ik ben alleen bezig met vandaag en morgen komt ook goed!

Nou met verbouwen kan dat dus niet……… Ik kom er keihard achter dat zonder een strakke planning er helemaal niets gebeurt!

De reden dat ik dit ben begonnen? En waarom ik alles tegelijk doe?

SOEPP bestaat 4 jaar!

SOEPP bestaat volgende week 4 jaar en gaat mega goed, natuurlijk wil ik groeien alleen kon dat binnen SOEPP niet meer, heel vaak krijgen wij de vraag of we ook een leuk vegetarisch (& plantaardig) restaurant weten in Alkmaar en dan wil ik eigenlijk zeggen WIJ!! Maar we hebben geen alcohol vergunning en met een daghap alleen ben je natuurlijk geen restaurant.. Tot later open blijven had ook niet veel zin…

Dus dan maar alles doen om een alcohol vergunning te krijgen? De voorwaarden; een tweede toilet en ventilatie… Dat redden wij..

Dan onze keuken…. bij een vegetarisch restaurant hoort ook een grotere keuken, meer gerechten kunnen maken natuurlijk! Daarnaast hebben wel veel catering en kunnen we ook wel iets meer ruimte gebruiken 😉

Het idee om een aanbouw te maken kwam begin oktober (2017) en samen met mijn huurbaas heb ik alles besproken en ook hij wou graag een gedeelte investeren.

In december kwam er plotseling een verdieping vrij boven SOEPP en mijn droom om ooit het hele pand te kopen kwam weer naar boven…. Dan die verdieping er ook maar bij huren?

HOTEL DENDERMONDE 😉

Als kind op de zolder van mijn oma speelde ik altijd Hotel Dendermonde en nu mocht ik weer een gedeelte van mijn droom waarmaken! B&B nummer 1 was vanaf 1 maart open! Die maand kwam ook plotseling de andere verdieping vrij van SOEPP en toen dacht ik

Ach waarom ook niet……..

Ondertussen begon in februari de verbouwing en is nu eindelijk het einde inzicht… Maar leef ik dan nog?!?!

Waarom heeft het zolang geduurd? Dat is natuurlijk deels mijn schuld…. Achteraf gezien had ik misschien een Crowdfundings actie moeten doen. Een paar weken dicht en dan er weer vol tegenaan… Nu heb ik ervoor gekozen om open te blijven. Een beetje te sparen en weer door te gaan… Maar ja dan weer dat plannen he……….

Ik merk dat ik de afgelopen weken overal een beetje tegen opzag, het festival seizoen (wat zondag weer zo leuk was), de vele leuke aanvragen (waar ik eindelijk weer een beetje ruimte voor heb nu) voor het zomerseizoen maar ook gewoon het praten over de verbouwing zelf… ik had er geen zin meer in, was te moe om er over te praten… Kreeg hulp aangeboden maar wist het niet meer!

Tijdens dit bericht schrijven merk ik eigenlijk weer hoe blij ik van alles wordt en dat ik dit toch echt wil!

Wat heb ik geleerd, ik kan best lekker koken en een SOEPPbedrijf runnen maar een verbouwing organiseren kan ik NIET! Ik moet eerder om hulp vragen en alle hulp accepteren van de lieve mensen om heen.

Dankbaar ben ik dat ik dit mag doen en dat het bijna klaar is! Ik heb weer meer energie want we zijn nu weer aan het opbouwen!

1 ding weet ik wel zeker….. Ik blijf lekker in ons nieuwbouw huisje zitten want verbouwen doe ik nooit meer………

Foto gemaakt door mijn lieve mama! Thanks voor al je hulp!!!