We gaan vandaag open om 8:30 uur

Contact

Dag 11 t/m 13 SOEPPERGEZOND

Biologisch / Blog / duurzaam / Food / Healthy / Recepten / Vegan / Vegetarisch / 15 January 2021

Dag 11 

Wakker worden met onze SOEPP detox thee. Adem een aantal keer in en uit ga ontspannen zitten. Masseer je hoofd… (of laat het doen) Lekker door je haren gaan!

Ontbijt: Vegan roerei met avocado & gebakken champignons met volkorentoast

Tussendoor: power shot

Lunch: Gado Gado wraps
Een vezelrijke lunch vol vitamines, gezonde vetten en proteine.
– Ingrediënten voor 4 Wraps.
• 1 grote witte kool, 300 gram sperziebonen , 1 winterpeen, 0.5 komkommer, 1 blikje baby mais, bakje taugé , koriander
– Ingrediënten voor de Tempeh + marinade.
• 200 gram Tempeh, 1 cm verse gemberwortel , 3 eetlepels soja saus, 1 theelepeltje korianderpoeder , 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepeltje sambal, 2 eetlepels zonnebloemolie                                                                                                – —  -Ingrediënten voor pindasaus.
• 125 gram ongezouten pinda’s, 1 cm verse gemberwortel, 1 groene peper, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel gemalen kokos, 0.5 ui, 1 theelepeltje korianderpoeder, water, 2 eetlepels soja saus, zonnebloemolie, zout naar smaak

Bereidingswijze. 
Begin met de Tempeh, deze moet een uurtje marineren.
Snij de Tempeh in kleine dobbelsteentjes. 
Meng de sojasaus, sesamolie, sambal en korianderpoeder, pers de gemberwortel   erbovenuit met een knoflookpers. Meng dit alles met de Tempeh en zet koud.

Verwijder de buitenste bladeren van de kool  ( deze zijn over het algemeen taai) Haal nu voorzichtig 8 bladeren van de kool en blancheer ze kort in gezout water, laat ze goed uitlekken! 

Dop de boontjes, snij de wintelwortel in reepjes van ongeveer 0,5 cm dik en met de lengte van een sperzieboon.  Blancher de wortel en sperziebonen in licht gezouten water. Giet af en spoel ze koud. Snij de komkommer in reepjes en halveer de babymais.

De pindasaus.
Rooster de pinda’s en kokos in een eetlepel olie tot het lichtbruin is, laat uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier. Hak ondertussen in een keukenmachine de ui, peper, gemberwortel en knoflook heel fijn. Bak het uienmengsel met het korianderpoeder in een eetlepel olie, voeg de soja saus toe. Maal nu de pinda’s met een eetlepel water tot en gladde pasta in de keukenmachine en voeg deze toe aan het het uienmengsel, laat het langzaam indikken, wordt het te dik, voeg dan wat water toe.

Haal de Tempeh uit de koelkast, Verwarm 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de Tempeh bruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier. Leg 2 koolwraps op elkaar.
Verdeel de taugé, wortel, komkommer, sperziebonen, babymais, Tempeh en koriander over één kant van de koolwraps, rol de koolwraps strak op en snij door de helft, serveer met de satésaus!

Snack: limoen/gember blissballs

Avond: Kerrie spliterwten soep met wintergroente (Inspiratie nodig? Bestel ons Kookboek SOEPPbindt)

Beweegmoment: Dansen! Zet dit spotify lijstje op en laat je even helemaal gaan. Ik wordt zo blij van deze muziek en dans hier super vaak op met mijn zoon. Ook al heb je geen kinderen is dit ook te gek! Maaaaaaaar dans dus als een kind! Met Samba Salad

Dag 12

Wakker worden met onze SOEPP detox thee. Zet davidji op via spotify en doe een meditatie.

Ontbijt: Havermout met geraspte bietjes en kardemom.

  • 1 klein appeltje, geraspt, 1 geraspte rode biet, 35 g havermout of havervlokken, 150 ml havermelk, 150 ml water, 1 tl kaneel, 1 mespuntje gemalen kardemom. 2 verse dadels in reepjes, handje blauwe bessen, 1 handje gehakte walnoten

Doe het bietje, de appel en havermout met de melk en het water in een pannetje. Verwarm zachtjes op laag vuur, blijf ondertussen roeren. voeg de kardemom en kaneel op het laatst toe. Hoe langer je de havermout laat koken, hoe romiger deze wordt. Garneer met blauwe bes, walnoten en de dadels

Tussendoor: power shot

Lunch: Caribische stoof met bonen, zoete aardappel en quinoa burgers

Snack: hummus met groentes

Avond: Broccoli soep met olijven tapenade en geroosterde noten (Inspiratie nodig? Bestel ons Kookboek SOEPPbindt)

Beweegmoment: Verander je eettafel in een tafeltennis tafel! Mijn hele familie is fanatiek bij Pingpong Alkmaar en voor mijn broertje is niets leuker dan zijn vader inmaken met een potje tafeltennis. Goed voor de lachspieren dit ook! Check hier ons filmpje:

Dag 13

Wakker worden met onze SOEPP detox thee. Probeer vandaag de hele dag bewust/mindfulness te eten. Dus zorg dat je tijdens elke maaltijd zonder scherm gaat eten en proef en zie wat je eet!

Ontbijt: Yoghurt met homemade granola en vers fruit

power shot

Lunch: Thaise spinazie quiche..  Verwarm de oven op 180 graden. Bedek een ovenschaal met vegan bladerdeeg, fruit ui & knoflook in de pan, slink 500 gram spinazie in dezelfde pan en meng met een zakje thaise groene curry pasta (onoff spices of zie ons kookboek om zelf te maken) en een blok santen (kokos) roer een blik kikkererwten erdoor en een handje cashewnoten. giet het mengsel in de bladerdeeg beklede ovenschaal en zet in de oven tot dat het bladerdeeg gaar is. Garneer met taugé, bosui, koriander en evt feta .

Snack: Slawrap met pesto en noten

Avond: Marokkaanse harira bekijk hier ons SOEPPtube filmpje en maak hem thuis!

Beweegmoment: Oefeningen die je kan doen met een stoel en je lijf! Leuke tips van de meiden van stoot! Bekijk het filmpje hier: