We gaan vandaag open om 8:30 uur

Contact

Dag 8 t/m 10 SOEPPERGEZOND

Blog / Fit / Food / Healthy / Recepten / Vegan / Vegetarisch / 12 January 2021

Gefeliciteerd week 1 zit er op! Hoe gaat het met je? Ik zit onder de puistjes haha! (denk ik zo goed bezig te zijn ;)). Helemaal aan het schema houden vind ik lastig maar het lukt mij steeds vaker.. Ook heb ik mijzelf na een week weer gewogen en ik weeg 1,2 kilo minder, nou ik ben best tevreden dus en heb veel meer energie…
We gaan beginnen aan week 2! We hebben weer leuke dingen bedacht en hopen dat je er wat aan hebt!

Dag 8

Wakker worden met onze SOEPP detox thee. Trek over je pyjama een dikke jas en dikke sokken aan, drink je thee buiten op. Wees je bewust van de geluiden om je heen… Adem een aantal keer diep in en uit. Doe eventueel een paar rek oefeningen. Neem hierna een lekkere warme douche en begin je dag!

Ontbijt: chocolade mousse van banaan, avocado en gewelde cashewnoten. Wel 75 gram cashewnoten, 1el havermout en 1 dadel 1 nacht in water. Giet ze af. Doe er 1 banaan, een halve avocado en 1 el cacaopoeder bij. Blend dit tot een gladde chocolademousse. Garneer met cacaonibs, blauwe bessen en 1el geroosterde zonnebloempitten.

power shot

Lunch: Haverflensje met gewokte spruitjes & romanesco, gekarameliseerde ui & witlof en notenpasta

Snack: Boerenkoolchips . Verwarm de oven op 190 graden, was de boerenkool en scheur de blaadjes van de stengels. Laat goed drogen. Rooster ondertussen wat sesamzaadjes in een koekenpannetje op een laag vuurtje.
Meng in een kom de olijfolie, sesamzaadjes, komijn en chili kruiden. Hussel dit met de boerenkool. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de boerenkool. Schuif in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten. Houd de oven goed in de gaten : de chips mag niet aanbranden en hoort lekker ‘crunchy’ te zijn als je de bakplaat uit de oven haalt.

Tip: maak in één keer een grote hoeveelheid, zodat je voor een paar dagen een lekkere snack hebt. Bewaar de boerenkoolchips dan wel in een luchtdicht bakje, zodat het lekker vers blijft.

Avond: Aardpeersoep met truffelchampignons (Inspiratie nodig? Bestel ons Kookboek SOEPPbindt)

Beweegmoment: Vandaag gaan we shaken. Zet dit spotify lijstje op. Shake je hele lichaam, je heupen, je armen, je benen, je tenen, je hoofd en je vingers. Ga daarna helemaal stil staan en voel je lichaam. Van schudden ontspan je. Door stress en angst verkramp je en sla je alles op… Door rustig en ritmisch te schudden ontspant je lichaam en voel je de stress zo van je lichaam vallen!

Dag 9:

Wordt wakker met onze homemade SOEPP detox thee. Begin met een ademhalingsoefening. Schijnt het zonnetje vandaag? Ga dan 5 min met je gezicht richting de zon zitten en denk aan je favoriete vakantie bestemming! Stel jezelf even voor dat je daar bent….

Ontbijt: yoghurt met onze homemade granola

power shot

Lunch: Farinata (kikkererwtenkoek)
Ingredienten voor koek.
• 250g kikkererwtenmeel, 4 el olijfolie, plus extra voor het bakken, zout en zwarte peper uit de molen, een paar takjes rozemarijn, fijngehakt, ca. 500 ml water
Toppings voor op de koek.
• 1 flinke ui, in ringen, 2 tenen knoflook, in plakjes, 500g wilde spinazie, 250 gram champignons, 3 el olijfolie, hummus, edelgist, zout en zwarte peper uit de molen.

Bereidingswijze.
• Meng alle ingrediënten voor de koek met een garde tot een dun beslag. Als er kleine klontjes in zitten is dat niet erg. Laat het beslag nu 2-3 uur op het aanrecht staan. Roer het dan nog eens door. Het moet nu glad zijn. Je kan het ook een hele nacht laten staan, dan gaat het beslag ietwat fermenteren en dat geeft een luchtigere koek. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheutje olijfolie in een zware koekenpan die in de hete oven kan. Giet een dunne laag beslag in de pan en zorg dat het beslag mooi uitvloeit. Laat de koek even stollen en zet de pan dan in de oven om in 10 minuten mooi gaar te worden. Maak de toppings:
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de uien ringen op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij. Voeg de knoflook aan de pan toe en dan de spinaziebladeren. Draai het vuur hoog zodat het vocht snel verdampt. Verhit ondertussen een droge koekenpan en rooster de champignons met de noten. Besmeer de farinata royaal met hummus en beleg hem met het spinaziemengsel. Bestrooi met de gebakken champignons, noten, kruiden en edelgist.

Snack: Handje geroosterde kikkererwten

Avond: Geroosterde rode bietensoep (Inspiratie nodig? Bestel ons Kookboek SOEPPbindt)

Beweegmoment: Opruimen in huis! Zet je favo muziek aan en ga dansend je huis door, de afwas, de was of gewoon dat ene kastje die al heel lang op je staat te wachten. Stofzuigen en dweilen is ook heel goed voor de vetverbranding… en een opgeruimd huis is ook een opgeruimd hoofd….. Zelf met ik mega rommelig en krijg ik altijd hulp met schoonmaken in huis! Dat gun ik mijzelf 😉

Dag 10:

Wordt wakker met onze homemade SOEPP detox thee Gister heb je als het goed is iets in huis gedaan… Maakte dat je blij? Maak een lijstje van dingen die nog in huis gedaan moeten worden.. Bijvoorbeeld een kledingkast of schuur opruimen of juist een schilderklus of schilderij ophangen. Bedenk ook wie je gaat vragen om je te helpen! Inspiratie nodig ik volg graag Firma Opgeruimd 

Wees deze week extra lief voor jezelf en begin of eindig je dag met een zelfliefde ritueel. Kook water in een pan met een el kamille. Als het kookt zet je het vuur uit en laat je het een beetje afkoelen. Voeg een klein scheutje appelazijn toe en eventueel wat koud water en giet in een lage bak waar je met je voeten in kan. Zet een rustgevend muziekjes aan, maak een kopje omarm jezelf in liefde thee van Moederkruid, doe je voeten in het badje en geniet van dit momentje voor jezelf.

Ontbijt: Wrap van kikkererwtenmeel met kaneel, tijm, appel, postelein, agave siroop, walnoten en avocado. Meng 90 gram kikkererwtenmeel met 120 ml water een beetje zout. laat het beslag 10 minuten rusten, verwarm olie in de koekenpan en giet een dun laagje beslag in de koekenpan. Bak aan beide kanten leg nu op 1 helft van de wrap appel & avocado, strooi hier een beetje kaneel, agave en tijm overheen vouw de wrap dubbel en laat warm worden. garneer met de postelein & walnoten.

power shot

Lunch: Griekse paprika’s gevuld met aubergine, tomaat en courgette geserveerd met salade, tzatziki en parelgort. Verhit de oven op 200 graden, rooster wat noten (pistache is hier heerlijk bij) in een koekenpan. Ondertussen snij je het kapje van de paprika’s en haal je de zaadjes eruit. Gebruik dezelfde koeken pan nadat de noten klaar zijn en verwarm een scheutje olie fruit hier een uitje en knoflook in, doe daarna een eetlepel tomatenpuree, oregano, rode & zwarte peper en zout en bak nog even mee voeg hierna de groentes toe en water. Kook de parelgort volgens de verpakking en meng met de saus. Voeg de noten toe aan het mengsel en vul de paprika’s. Zet ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer met een frisse Griekse salade en Tzatziki (vegan yoghurt met komkommer en kruiden)

Snack: Hummus met komkommer en wildwonder tomaatjes

Avond: Pittige pompoen harissa soep (Inspiratie nodig? Bestel ons Kookboek SOEPPbindt)

Beweegmoment: Vandaag krijgen wij om 15.00 live een yoga les van Monita! Doe jij mee met ons online evenement?